Våra hundar

Våra hundar

Myrra

Vår Basset Fauve de Bretagne e Rödängets Asser, u NJ & UCh Vidoqs Haida l honnete, född -03 som är godkänd i anlagsklassen och har tre 1:a pris i ökl på Viltspårprov. SEVCh!

Hon används förutom som eftersökshund också som drivande hund. Så här långt har det skjutits vildsvin, kronhjort, dovhjort, rådjur, hare och räv för henne.

På utställning har hon ett tredjepris i ukl. Godkänd på SBK:s MH-test.

Niki

Agnes

Theo

Albin

Hedvig

Lotta

Meitas Nikki Lillskata e Hansaborgens Garm,

u Sköna Tilda, född -04 och är vår andra cocker

spaniel av jakttyp. Hon har under sin första provsäsong en 1:a och en 2:a i ukl på

fältprov. Säsongerna därefter har det blivit

några starter i ökl med ett 2:a pris som

bästa resultat. Under senaste årens

jaktsäsonger har Nikki utvecklats som

jakthund och nu är hon en fröjd att jaga

över.

SVCh Meitas Agnes Advetstjärna, e DBRCh NJCh Fågeltorps Jocke Orrtupp, u Meitas Sanne i Midsommardans, född 3/12-2005. På utställning har hon blivit BIR valp på club show och kommit tvåa i juniorklassen med ett 1:a pris. På jaktprov har hon en provvinst i nkl med ett 1:a pris. 1 ökl och godk KKL. 2009 blev hon Viltspårschampion. Agnes har också fått möjlighet att visat sin talang som eftersökshund på älg, hjort, rå och vildsvin. Numera är hon kontrakterad som eftersökshund i NVR-sammarbetet med polisen för trafikskadat vilt.

Vagnmakarens Theo född 28/4-06 är godkänd på det båda vattenproven och i anlagsklass på viltspår. Vi jagar mycket med honom och på fasanklappjakterna är han en uppskattad medhjälpare. På fältprov är han startad två ggr, första gången strulade han med avlämningen och andra starten var han inte helt stadig när han stötte en kanin. Synd då han jobbade bra för övrigt.

Spader Damens Generous Grouse, född 5/1 2008 Fabians son, är en lugn kille som vi hoppas mycket på. Han har en 1:a i ukl på utställning.

Meitas Hedvig Humla född 11/3 2008 är Nikkis dotter och till skillnad mot henne är hon superbusig. Hedvig är godkänd på båda vattenproven, men på hennes första fältprovsstart gick det inte så bra. Hon hittade inte rapphönan som fälldes för henne. Ett år senare startade vi på samma plats och då gick det mkt bättre: 1a pris och provvinst i ökl.

Lotta är vår Plott Hound jakt och eftersökshund på Vildsvin och räv. Hon är född 12/5 2009.

Godkänd på anlagsklassen viltspår ordnade vi under hösten 2010. så här långt har hon två 1or i ökl.

Godkänd på vildsvin i hägn 2011. Samma år testades hon i Junseles björnhägn och där fick hon 34p och ansågs utvecklingsbar som björnhund. 2016 blev hon godk och är den 6e plotten någonsinn som lyckats med det.

Det är fällt mkt gris för henne. Senaste säsången 16/17 blev det 30 totalt på drev och eftersök.

Den 5 jan 2014 startade hon för första gången på vildsvinsjaktprov och då fick hon ett 2a pris. Vi hade lite otur med en skjuten gris som gick in i såten vi jagade av. Därför gick vi fram på ståndet lite tidigt innan hon fått jobba tillräckligt länge för ett högre pris. det visade sig att det inte var den skjutna grisen hon ståndskallade på utan en hel drös med andra grisar.


Milo

Är godkänd på både enkelt och det svårare vattenprovet.

Han har 1ökl på fältprov för spaniels.

En härlig cocker kille som utan problem orkar jobba en hel jaktdag som traditionell spaniel på fältvilt.

Han är även godkänd i anlagsklassen på viltspår.