Kenneln

Planerade valpkullar 

Våren 2024 planeras valpar mellan Mossa och Frankie! Båda är jagande hundar med önskvärda egenskaper hos jaktcockern och av kombinationen förväntas valpar med stor jaktlust och med följsamhet. 


Mossa - Meitas Mossa Trollunge (SE47160/2021)

Mossa är en trevlig tik och har en fin cockerstil i sitt spanielsök med god följsamhet.Hon är väl ihopkommen i sin exteriör.

Godkänd anlagsprov - Viltspår

Genomfört BPH 


Frankie - Frank (SE21832/2021)

Frankie är en härlig hane med fint cockersök och har kraftfullt sätt att ta sig ann undervegetationen. Han är en god apportör, både på land och i vatten och är lättpåverkad med kommandon under arbete. 

Godkänt anlagsprov -Viltspår

Godkänd på vattenprov 

Startad i öppenklass-->Vill ni veta mer om hundarna  eller vid intresse av valp kontakta oss för vidare info på kennelmeitas@gmail.com eller sociala medier. 

Mossa

Frankie 


Kennel Meitas historia1979 köpte Marie sin första flat Hovhills Sensation Girl av Kerstin och Stig Olsson, kennel Hovhill. Hennes arbetsnamn blev Meita vilket är lettiska och betyderdotter/flicka. Maries far kom från Lettland så därför lettiska. Kennelnamnet godkändes 1985 och översatt blir det döttrarnas kennel och så är det ju i praktiken. Vår senaste flattik Lovis var dotterdotterdotterdotterdottersondotter till Meita.


Den första jaktcockern kom till oss 2001. SJCh Fawitos Sköna Tilda är stamtik (stort tack till Lena Jonsson för henne). Mossa är dotterdotterdotterdotterdotter till henne och Beebee är dotterdotterdotter. Så även på cockersidan är det döttrarnas kennel.


Vi har en liten uppfödning och det innebär att ungefär vartannat år ser en kulldagens ljus hos oss för att hinna med att vara behjälpliga till våra valpköpare. 2023 kom Mia in som delägare i kenneln. 

Meita - Hovhills Sensation Girl